L’Institut Andorrà de les Dones (IAD) ha rebut un total de sis queixes sobre diferents publicacions del país en les quals, d’una manera o una altra, es discriminava les dones. La intervenció de l’organisme, un cop rebuda la queixa, consisteix a contactar l’empresa o entitat responsable, explicar-li la situació, donar-li a conèixer la legislació d’aplicació en cada cas i demanar una rectificació. Fins al dia d’avui aquestes gestions s’han dut a terme “en la més estricta privacitat respectant la confidencialitat d’obligat compliment”, i les resolucions dels casos han estat “positives”, indiquen a través d’un comunicat.
En relació amb la darrera queixa rebuda per part d’algunes associacions i particulars sobre la publicació del panell de conferenciants de l’Andorra Econòmic Fòrum en el qual només apareixien ponents masculins, des de l’IAD manifesten que la seva actuació “ha estat l’habitual”, i la resposta per part de l’empresa organitzadora ha estat que ja havien contactat ponents femenines i que segurament en tindrien de confirmades pel dia de la trobada.
“Tot i entendre la resposta i esperar veure un panell mixt el dia del fòrum, lamentem que l’any 2023 encara es pugui anunciar un acte d’àmbit internacional des d’Andorra amb un panell on només apareixen ponents masculins”, indiquen des de l’institut. A més, recorden que la publicitat i els mitjans de comunicació “han de ser catalitzadors en la lluita per la igualtat i oferir una imatge més propera a la realitat de la societat i d’acord amb els temps que estem vivint”.