L’augment de l’esperança de vida ha comportat que la solitud en les persones grans hagi augmentat. Per tal de saber com afrontar aquests moments complicats, la Fundació Creand ha organitzat un taller sota el nom ‘La solitud en la vellesa’, que ha impartit la infermera especialista en infermeria geriàtrica, Mònica Duran, als usuaris de L’espai. “Cada vegada tenim més esperança de vida i això comporta que hi ha cada cop més persones grans; això fa que hi hagi canvis en les seves vides en l’àmbit social”, ha explicat la ponent.
En aquest sentit, Duran ha posat l’accent en què “estem vivint en la societat de la informació, però cada cop més estem més desconnectats de les persones, malgrat totes les eines que tenim”. La infermera ha afegit que “aquesta realitat en la que vivim, sovint fa que cada cop ens tornem més individualistes. Això es nota especialment quan ens fem grans, perquè és quan apareix aquesta solitud”. A més a més, ha remarcat que “el pas dels anys fa que hi hagi pèrdues: les persones enviudem, perdem familiars, amics… i el pas dels anys augmenta aquest fet de quedar-se sol”.
No obstant això, la ponent ha apuntat que hi ha eines per tal d’evitar aquestes situacions. “Poder fer activitats fora de casa, com aquesta xerrada que fem avui a L’espai. Aquí, al país, hi ha moltes oportunitats de sortir en les accions que organitzen comuns o cases pairals. És molt important sortir” ha dit. A més a més, ha posat en relleu que “també hi ha voluntaris i centres de dia per aquelles persones que tenen necessitats especials i els hi pot resultar més complicat poder sortir de casa. A Andorra tenim recursos com per lluitar contra aquestes situacions de solitud”.